Ugrás a tartalomra

KÖSZÖNET A KÖZALKALMAZOTTAK HELYTÁLLÁSÁÉRT!

Társszervezetek

KÖSZÖNET A KÖZALKALMAZOTTAK HELYTÁLLÁSÁÉRT!

Október 13-án került sor a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum plenáris ülésére. A Fórum munkáját Dr. Kádár Pál dandártábornok a HM TKF főosztályvezetője vezette, a honvédelmi minisztert Kun Szabó István vezérőrnagy a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte. A munkavállalói oldal ügyvivői tisztségét Czövek János HOSZ elnök látta el, a HODOSZ részéről Dr. Zsiga Imre elnök és Varga István alelnök vett részt.

Napirend előtt Kun Szabó István tolmácsolta Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter tiszteletét és köszönetét a határon helytállóknak. Hangsúlyozta, a honvédelem nemzeti ügy, a honvédség egységesen lép fel a feladat végrehajtása során. Katona és közalkalmazott egymást segítve azon dolgozik, hogy maradéktalanul megfeleljen a feladat támasztotta követelményeknek.
Az IBH, a „határozott fellépés” és a „közös akarat” feladatok ellátásába bevont személyek juttatásait, járandóságait Kovács Tamás HM humánpolitikai főosztály-vezetője, Nagy Zoltán HM VGH főigazgató és Zsiga Tamás HVK személyzeti csoportfőnök tárta a Fórum elé. Elmondták, hogy a feladatban érintettek részére szinte napi feladásokkal és utalásokkal folyósítják a járandóságokat. Egyes részkérdések pontosítására a következő héten sor kerül, ennek eredményéről a feladatban résztvevők részletes tájékoztatást kapnak.
 
Sipos Ernő Péter dandártábornok a HVK haderőtervezési csoportfőnöke a közelmúlt szervezeti változásairól, valamint az idei évben még hátralévő szervezési feladatokról adott tájékoztatást. A már végrehajtott módosítások során csakúgy, mint a még várható átalakítások során nemhogy nem csökkent, hanem kismértékben növekedett a szervezetek létszáma. A tájékoztatást a munkavállalói oldal köszönettel tudomásul vette.

A HM VGH szakértői anyagát értékelve a Fórum rögzítette, hogy a 2015 évi béren kívüli juttatásokról szóló megállapodás időarányos végrehajtása maradéktalanul megtörtént. E területen feladatként jelentkezik a képződő maradvány év végi felhasználásának egyeztetése. A 2016-os évre szóló megállapodást a Felek közös akaratuk szerint még ebben az évben a megállapodás szándékával kívánják megtárgyalni.

A HÉF következő ülésére a tervek szerint december hónapban kerül sor.
Created & Hosted by NETKEY