Ugrás a tartalomra

AZ ALÁBBIAKBAN A HONVÉDELEM.HU OLDALON A HODOSZ VII. KONGRESSZUSÁRÓL MEGJELENT CIKKET KÖZÖLJÜK.

Társszervezetek

AZ ALÁBBIAKBAN A HONVÉDELEM.HU OLDALON A HODOSZ VII. KONGRESSZUSÁRÓL MEGJELENT CIKKET KÖZÖLJÜK.

Köszönet a honvédségi dolgozóknak
A honvédségi civil dolgozókat érintő honvédelmi ágazati pótlék összege 2016 januárjától a jelenlegi összeg duplájára, azaz több mint 16 ezer forintra nő - mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) VII. kongresszusának megnyitóján, a balatonkenesei MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK), november 9-én, hétfőn.

A Honvéd Vezérkar főnökhelyettes megnyitó beszédében a Magyar Honvédség vezetése nevében köszönetét fejezte ki a honvédségi civil dolgozói, és Hodosz felé, az elmúlt években, különösen pedig az elmúlt hónapokban a migrációs válsághelyzetben elvégzett munkáért.

„A migrációs helyzet a haderő katonáit és civil dolgozóit egyaránt komoly kihívások elé állította. Az eddig elért sikerekben hathatósan működtek közre a civil dolgozók is, noha a híradások csak ritkán emelték ki őket. Pedig nélkülük nem sikerült volna elérni ezeket az eredményeket” – hangsúlyozta dr. Orosz Zoltán altábornagy. Hozzátette: a civil honvédségi dolgozókra a vezetőség polgári ruhás katonákként tekint, és a hozzáállásuk is olyan, mint amilyet egy katonától elvárunk.

„Egy ízben vasárnap éjjel tizenegy órakor riasztották a közalkalmazottakat. Több teherautót kell megrakodni vaságyakkal, hogy azok hétfőn hajnalban már a határ felé indulhassanak. Zokszó nélkül, fegyelmezett katonákként teljesítették a feladatot” – elevenített fel egy példát az altábornagy. 

Mint mondta: természetesen a hátországban dolgozó civileket is megilleti a köszönet – de persze a köszönettel nem lehet jóllakni.

„Ezért teszünk meg mindent annak érdekében, hogy az adott jogszabályi kereteken belül mindenkinek anyagilag is elismerjük a munkáját és a többlet-teljesítményét. A Magyar Honvédség mindent elkövetett annak érdekében, hogy rendeződjön a honvédségi civil dolgozók anyagi juttatása is. Erre született meg a Hodosz támogatásával ez év nyarán a honvédelmi ágazati pótlék intézménye. Ez különösen nagy eredmény, mivel a közalkalmazotti bérek 2008-as befagyasztása óta a pedagógusok és egészségügyi dolgozók mellett csak a honvédelmi- és rendőrségi közalkalmazottak részére sikerült valamilyen formában béremelést elérni” – közölte az altábornagy. Hozzátette: a honvédelmi dolgozókat érintő ruházati pótlék összege is emelkedett.

(A Hodosz kétnapos kongresszusán történtekről további cikkben számolunk majd be.)

Fotó: a szerző felvételei 
Created & Hosted by NETKEY