Ugrás a tartalomra

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

Társszervezetek

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

Ünnepélyes keretek között rakták le a leendő MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét Szentkirályszabadján, október 8-án. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében úgy fogalmazott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretén belül megvalósuló beruházás a modern kor szintjére emeli majd a haderő logisztikai képességeit.

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF Csoport) az Inpark Veszprém ipari park területének déli részén építi fel az új logisztikai raktárbázist. A 20.000 négyzetméteres, tíz méteres tiszta belmagasságú, úgynevezett magas tárolású raktár mellett külön melléképületben végezhetők majd el a karbantartási, javítási, logisztikai feladatok.



Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: a tárca a különféle új haditechnikai eszközök beszerzése mellett a kutatás-fejlesztésre és a hadiipar megteremtésére is nagy hangsúlyt fektet, miként a katonák munkafeltételeinek megteremtésére, és az új infrastrukturális beruházásokra is. „Az MH Logisztikai Raktárbázis méltó helye lesz Szentkirályszabadja, amely jelentős katonai hagyományokkal rendelkezik. A Magyar Honvédségnek a magyar emberek és a társadalom biztonságát kell szolgálnia. Ezen a helyszínen olyan központi, logisztikai, kiképzést is biztosító központi raktárbázis épül, amely a 21. század raktározási feltételeit fogja biztosítani. Bízom abban, hogy itt hamarosan egy olyan objektumot látunk majd, amely nem csak büszkévé tesz minket, de megoldást jelent a szakszerű katonai raktározás területén is” – fogalmazott a honvédelmi tárca vezetője.



Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkára leszögezte: örömteli, hogy a civil gazdasági élet szereplői részesei lehetnek a honvédelmi és haderőfejlesztési programnak. Hozzátette: a logisztikai raktárbázis tökéletesen megfelel majd a haderő igényeinek.

Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese elmondta: a logisztikai és raktározási rendszer felülvizsgálatát 2016-ban megkezdték. A folyamat során megállapították, hogy korszerű központi logisztikai raktárbázis nélkül a raktározási rendszer észszerűsítése és a működési költségek csökkentése nem lehetséges. Mint a dandártábornok elmondta, a katonák számára a mindennapokban is jól használható lesz az új épület, amely a legkorszerűbb 21. századi követelményeknek megfelelően épül meg.
A területen jelenleg az előzetes földmunkák mellett régészeti feltárás is zajlik.

forrás:honvedelem.hu
Szerző: Kálmánfi Gábor
Fotók: a szerző
 
Created & Hosted by NETKEY